fbpx

Oletko vähän hullu

toukokuu 3, 2019, by

”Mikä teidän yrityksen tavoite on?”

Yllättävän moni kysyy tätä minulta tai Chrisiltä kuultuaan DeVere Marketing perheyrityksestämme. Tämä on hyvä ja tärkeä kysymys.

Päällimmäisenä mieleeni nousee tavoitteet, jotka ovat varmasti jokaiselle aloittavalle yrittäjälle samoja; taloudellinen kasvu, verkostoituminen, sekä hyvät, vahvat asiakassuhteet ja yhteistyökumppanuudet. Jossakin vaiheessa olisi myös mahtia lomailla. Tosin Amerikassa vietetyt vuodet ovat hämärtäneet lomailun tarvettani; sellaista luksusta ei useimmissa toimistoissa rapakon takana tunnettu.

”Mutta pitkällä tähtäimellä? Mikä on tavoitteesi?”

Kuunneltuani tuhat ja yksi kauhutarinaa (ja ehkä itsekin muutaman läpi eläneenä) ystävieni ja tuttujeni työpaikoista, työkulttuurista ja esimiehistä, haaveilen hetkestä, jolloin avaamme oman DM -toimiston, ensin tänne Suomeen ja myöhemmin Amerikkaan. Minne sinne? Talvet etelän lämmössä kiehtoo, tietenkin, (esimerkiksi Florida tai South Carolina), mutta järkkymätön rakkautemme Mainen osavaltion Portlandiin tulee luultavasti viemään voiton tälläkin kertaa.

Tämän haaveen takana on itsekäs toive yhdistää elämämme kahden kotimaamme välillä. Minulle koti merkitsee Suomea, Chrisille Amerikkaa.

Haaveeni takaa löytyy myös epäitsekkäitä motivaattoreita. Haluan luoda työpaikan, työyhteisön, jossa ei tunneta esimiehiä tai hierarkiaa, vaan jossa vallitsee yhteinen draivi onnistua ja antaa parastaan. Haluan palkata luovuuden riivaamia ahertajia, joille suurin palkka on nähdä kättensä työ ja olla siitä ylpeä. Haluan maksaa heille hyvin.

Unelmatoimistossani tärkeimmät arvot ovat hyväntahtoisuus, tuloshakuisuus, sekä vapaus olla vähän hullu. Tämä on paikka, jossa oman menestyksen saavuttamiseksi kenelläkään ei ole tarvetta tallata alleen muita tekijöitä matkansa varrella. Haluan tuoda yhteen ihmiset joille muiden onnistuminen on yhtä tärkeää ja motivoivaa, mitä oma onnistuminenkin on.

​Haluan luoda työyhteisön, jossa ei tarvitse varoa sanojaan, mutta missä myös hiljaisen on hyvä olla. Saa ideoida, hassutella, vetäytyä, pyytää apua, antaa apua, ja heittäytyä luovan hulluuden riepoteltavaksi, kun siltä tuntuu.

Koirankarvaisessa kotitoimistossamme vallitsee tällä hetkellä kauhun tasapaino; rauha sekä kova into tehdä töitä. Chris keskittyy tukemaan asiakkaidemme englanninkielisen markkinoinnin oikeaoppisuutta, luoden kumppaneillemme paremmat mahdollisuudet pärjätä kansainvälisillä vesillä. Itse jatkan SoMe -velhoiluani, pakkomielteisesti penkoen Amazon ja Facebook -markkinoinnin mahdollisuuksia, porsaanreikiä ja vaihtoehtoisia strategioita. Enkä muuten luopuisi tästä pakkomielteestäni mistään hinnasta.

Mikä on tavoitteeni alkavalle seikkailulleni? Tavoitteeni on oikeastaan yksinkertainen; haluan auttaa ensin itse itseäni, jotta voin myöhemmin auttaa muita.

P.S. Kuulostaako tavoitteeni tutulta? Kuulisin mielelläni ajatuksia, vinkkejä ja neuvoja hengenheimolaisiltani. Jätä minulle kommentti alle, tai lähetä viesti 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *