fbpx

Mitä on sosiaalinen media

toukokuu 4, 2019, by
SoMe markkinoitia kuuvaava kuva

Jokainen viidakkorumpu huutaa sosiaalisen median olevan elinehto yrityksesi menestykselle.

Jokainen viestintätoimisto, sosiaalisen median markkinoija, mainostoimisto, ja digitaalinen osaaja vannoo olevansa SoMe -markkinoinnin edelläkävijä, se todellinen osaaja, jolta löytyy ”taikasanat”, joiden avulla potentiaaliset asiakkaat kuluttavat toimistosi etuoven saranat palasiksi. Inboxisi ratkeaa liitoksistaan tarjouspyyntöjen vyöryessä sisään. Koko maailma tulee tykkäämään ja seuraamaan sinua.

Mutta mitä on sosiaalinen media? 
Uusi markkinoinnin ammattilaisesi jauhaa suu vaahdossa pixeleistä, parametreista, CTR-luvuista, ja algoritmeista. Saako tämä sinut raapimaan päätäsi? Ehkä sinua jopa ahdistaa; ehkä tämä on sittenkin liikaa uutta, liian nopeasti. STOP! Älä vielä heitä hanskoja näppäimistöllesi! Pyydä mainostajaasi selittämään hänen tarjoamansa strategia selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Jos markkinoinnin toteuttaja ei osaa selittää myymäänsä palvelua 80 -vuotiaalle neulontatöiden verkkokauppaa aloittelevalle seniorille, hän ei ymmärrä palveluaan tarpeeksi syvällisesti itsekään.

Montako tykkäystä saan satasella?
Markkinointi sosiaalisessa mediassa on paljon enemmän, kuin tykkäysten, kommenttien, ja jakojen saalistamista. Google, Facebook, Instagram (sekä kourallinen näiden jättien rinnalle pyristeleviä mainosalustoja) tarjoavat kampanjamuotoja, joilla löydät juuri sinun potentiaalisen asiakkaasi. Olet aloitteleva parturikampaaja. Toivot salonkisi puhelimen soivan tauotta. Hyviä uutisia! Sosiaalinen media tarjoaa mainosmuodon, joka etsii toimialueellasi kampaajaa etsiviä ihmisiä. Sinulla on uusi verkkokauppa, mutta myynti on hidasta? Luo kampanjoita, joiden mainoksia lähetetään ihmisille, joilla on tapana ostaa tuotteita ja palveluita internetistä. Järjestölläsi on tärkeä viesti, jonka haluat lähettää maailmalle? Valitse mainoskampanja, joka keskittyy levittämään tietoutta ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita järjestösi toiminnasta.

Aloita näillä vinkeillä
Pidä leukasi korkealla, vaikka SoMe -mainonnan korvantaustasi ovatkin vielä kosteat. Suomi on pullollaan digitaalisen markkinoinnin osaajia, jotka voivat auttaa sinua oppimaan perusjutut onnistuneiden online-kampanjoiden luomiseen. Valinnan hetkellä, muista nämä simppelit vinkit, ja sinulla on paremmat mahdollisuudet menestykseen.

  • Keskity ostamiisi konversioihin (puhelut, viestit, sähköpostit, myynnit), älä tykkäyksiin ja pelkkään näkyvyyteen netissä. Nettimainonta ei ole lehtimainontaa, sinun on tarkoitus saada todistettuja tuloksia rahojesi vastineeksi.
  • Pyydä mainostajaasi lisäämään sinut käyttäjätilisi adminiksi (vaikka et käyttäisikään tiliä itse). Varmista, että yrityksesi omistaa kaiken kampanjoista kerääntyneen datan (esimerkiksi Facebookin pixelin keräämät evästetiedot).
  • Kysy noudattaako mainostajasi uutta GDPR -käytäntöä.
  • Kilpailuta vähintään kolme toimistoa, jotta saat käsityksen toimistojen välisistä hintaeroista. Muista, että kallein ei aina ole parhain.
  • Vaadi hyvää asiakaspalvelua. Jos koet, että sinua ei kuunnella tai ideoitasi ei oteta vakavasti, maailma on pullollaan innokkaita markkinoinnin ammattilaisia, jotka ottavat sinut riemusta kiljuen asiakkaakseen. Vaikka asiakas ei olisikaan ”aina oikeassa”, hänen tulee tuntea olonsa arvostetuksi ja tärkeäksi.

Uuden pelkääminen on inhimillistä, mutta pelon tai epävarmuuden ei tulisi estää sinua tekemästä parempia valintoja, sekä menestyviä mainoskampanjoita. Muistathan; jos mainostava partnerisi saa olosi tyhmäksi tai hämmentyneeksi, hän on jo epäonnistunut työssään. Käytä yllä olevaa lunttilappua hyväksesi, kun etsit uutta yhteistyökumppania. DeVere Marketing uskoo typerien kysymysten olevan urbaanilegenda, joten otathan reippaasti yhteyttä meihin, jos tarvitset lisää apua tai vinkkejä.

— Chris & Teija DeVere
(+358) 44 241 6401

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *